Život v meste vs. život na vidieku

1 júla, 2022

To, kde človek býva, má neodškriepiteľný vplyv na kvalitu jeho života. Bývanie totiž nie je iba o priestore, je o pocite, že niekam patríme, že niekde zapustíme korene. Je to domov, kde zažívame pocit bezpečia, ochrany a zakotvenia…

Kým niektorí obyvatelia nedajú dopustiť na život v centre mesta, iní uprednostnia skôr bývanie v pokojných dedinkách, kde sa vyhnú mestskému ruchu.

Život v meste

Nejde len o nákupné centrá či bary. Mesto Vám ponúka množstvo inšpirácií, podnetov, nových myšlienok, nových názorov, množstvo ľudí, ktorých môžete len tak skúmať počas jazdy električkou. Mestský spôsob života je pochopiteľne úplne iný ako ten dedinský.
Je aktívnejší a dynamickejší. Ponúka nám podstatne vyššiu mieru anonymity, ktorú dnes hľadajú hlavne mladí ľudia, pre ktorých je prvoradé budovanie kariéry. Takýmto ľuďom zväčša stačí aj menší byt v centre mesta, v blízkosti ich zamestnania.
Veľkou výhodou žitia v meste je občianska vybavenosť a dostupnosť služieb v meste.
Ak sa však nechcete vzdať bývania v meste, kompromisom pre Vás môže byť menší nízkoenergetický rodinný dom v blízkosti mesta.

Život na “vidieku”

Bývanie v nízkoenergetickom rodinnom dome niekde na “vidieku” a predsa blízko mesta, poskytuje svojim majiteľom pokojné zázemie na odpočinok a koníčky, mladým rodinám s deťmi zasa ideálne prostredie na voľnočasové aktivity a hry.
Vďaka malej vzdialenosti od mesta sa nemusíte vzdať svojich obľúbených priateľov, kultúry, návštevy kina, divadla, či reštaurácie a dopriať si môžete aj mnohé ďalšie civilizačné vymoženosti, na ktoré ste boli zvyknutí.
Azda najväčším benefitom však je, ich výhodná cena. Cena nízkoenergetických rodinných domov, situovaných neďaleko mesta, býva často porovnateľná s cenou bytov. Ak sa bavíme o bytoch priamo v centrách miest, tak takáto cena môže byť dokonca oveľa vyššia.
Za problém rozhodne nemusíte považovať ani dochádzanie do práce, nakoľko takéto lokality sú už v dnešnej dobe s mestom dobre dopravne prepojené. No a miestne samosprávy zasa neotáľajú s občianskym vybavením týchto prímestských obcí a pre svojich pôvodných i „nových“
obyvateľov budujú zdravotné strediská, materské škôlky, či základné školy.
Niet divu, že svoj sen o vlastnom bývaní si plní veľa mladých rodín práve touto formou. Nechajte Vaše sny o bývaní v našich rukách.

Tip: Hľadáte zdravé, kvalitné bývanie za výhodnú cenu? Máme pre Vás riešenie – Nízkoenergetický murovaný dom.